Tim Loonsche land is toch in het na en laagseizoen dicht? Of is dat niet meer zo?
Nieuw bezoekersrecord: 5,43 miljoen bezoekers voor de Efteling in 2022
R013 ja maar dan wel een Efteling thema natuurlijk . Maar ik zie liever investeringen in het park dan nu een "second gate" openen.
broodje123 klopt, is nog steeds zo
Ik snap er werkelijk niks van dat het marketingexpansie-team van de Efteling al die bovengenoemde dingen niet realiseert.
- De hoeveelheid gesloten eten-verkooppunten op drukke dagen...
- Dun bemande verkooppunten
- Rijen van een half uur om eten te kopen
- Avondeten compleet mislopen van gezinnen. Dat is makkelijk 150 euro extra omzet per gezin.
Iedere keer als ik daar kom, zie ik geld voor mijn ogen verdampen.
Nu wordt dat in 2024 al enigszins opgelost met de 2 restaurants in Grand Hotel, gelukkig...
Maar ik zou vol inzetten op Personeel-werving, de secundaire arbeidsvoorwaarden lekker opschroeven want iedere euro die naar Personeel gaat, wordt volgens mij makkelijk veranderd in 2 euro omzet.
Het is vaker op dit forum geschreven, maar eenmaal in het park is het eigenlijk allemaal veel te goedkoop. En volgens mij laat men best wat omzet liggen, en dan heb ik het geeneens over gesloten horeca alleen.
Michael Niet helemaal mee eens , de kwaliteit ligt namelijk ook niet heel hoog. Bijv de kibbeling bij de Meermin is al 7 euro voor een kleine, zompige portie. Dat is niet echt weinig.
- Bijgewerkt
Michael Ik ben blij dat jij de prijzen niet bepaald, cola 3,15€ . Burgertje €6,50 . Pannenkoeken niet onder de €10. Bakje koffie 3€. Ik heb zelf een friettent , alle snacks en friet zijn veel duurder als bij mij , en van vele mindere kwaliteit. Een pardoes knuffel kost tegenwoordig €27,50.. ik zou willen dat ik zulke prijzen zou kunnen hanteren.
Gesloten horeca ben ik het wel mee eens , ik heb echt vaak dat ik zin in iets heb ( Toko bijvoorbeeld) en als je er eenmaal aankomt zit het luik weer dicht. Op sommige dagen kom je echt niet veel verder als de frituur en backerij kruimel helaas. Ook apart dat ALLE unox kramen altijd open zijn.
Ik ga vaak rond het avondeten naar huis , simpelweg omdat er weinig tot geen opties zijn. Ik was twee weken geleden met een gezelschap in het park en wij konden om half 1 al niet meer reserveren voor Pinokkio. Raveleijn is dicht en we hadden weinig zin in een pannenkoek.
R013 Ik heb zelf een friettent , alle snacks en friet zijn veel duurder als bij mij
Dan mag je me het adres geven. Ik kom graag eens bij je eten
Dat je friet lekkerder is geloof ik graag. Die vind ik in het park ook niet lekker. Maar wat betreft de snacks in de Efteling, die vind ik echt te goedkoop voor de omgeving waarin je ze koopt. Een kroket en frikandel voor €2,15, dat vind ik bij mij in de buurt nergens meer voor dat geld.
Zo zijn er nog een paar dingen waarvan ik niet snap hoe ze het doen in vergelijking met de rest van het land. Denk aan een oliebol voor één euro (95 cent als abonnement houder). Je betaald op de kermis (een voor prijs-niveau aardig vergelijkbare locatie als de Efteling) met gemak 1,5x zoveel.
- Bijgewerkt
John een frikandel kost bij mij €2,- en is van veel hogere kwaliteit dan die dunne dellen die ze bij de Efteling hebben. De kaassoufle is van het niveau van de Aldi sinds ze de halve maan kaassoufle vervangen hebben voor de goedkope rechthoek. Ik snij mijn friet zelf en bak in ossewit ( vele malen duurder dan olie). Het klopt dat er veel friettenten zijn die stee-vast hun prijzen blijven verhogen , dit komt meer omdat de media een aantal onzinartikelen de wereld in slingert ( zogenaamde frikadellen tekort bijvoorbeeld) waardoor ze reden hebben meerdere malen per jaar te verhogen. Feit is wel dat ik tot eind 24 een vaste gasprijs heb en dit met de huidige prijzen natuurlijk een gegeven is.
Die oliebol is belachelijk goedkoop inderdaad!
Je bent meer dan welkom! Ik ga hier alleen niet publiekelijk de friettent promoten. Ik zal straks even een mailtje naar jullie doen met info
Maar hoe kan de Efteling alle horecalocaties precies openen(en eventueel langer)? Vorig jaar tijdens de zomer kampte ze net als veel andere locaties met een personeelstekort en dat zal denk ik dit jaar ook nog wel zo zijn. Als je kijkt naar hun vacatures zijn er weer een flink aantal voor de afdeling horeca.
John De horecaprijzen verschillen de afgelopen tijd echt enorm. In Arnhem heb je nog een plek waar je 2 frikandellen voor 1 euro hebt en bij de Febo dichtbij is het 3 euro voor een kroket...
- Bijgewerkt
Michael Ik zit in Tilburg en dat is de 6e stad van Nederland op een steenworp afstand van de Efteling. De prijs/kwaliteit is totaal uit verhouding dus ik ben het absoluut niet met je eens. Ja er zijn producten te vinden in Tilburg die duurder zijn , maar dan krijg je ook wel een hele andere kwaliteit dan de kant en klaar keuken die je in Kaatsheuvel voorgeschoteld krijgt.
Ik weet exact wat ze inkopen en kan je verklappen dat dat alleen maar op prijs gericht is en zeer zeker niet op kwaliteit ( de frituur en burgerkant)
Uitzondering op de regel is de bami-schijf , topsnack!
cas794 Het kan misschien aan mij liggen, maar volgens mij zijn de meeste gezinnen niet makkelijk 150 euro kwijt aan het avondeten.
Als ik in avond in de Efteling zou kunnen eten in een bistro achtige omgeving; voor-, hoofd, na voor vier personen gezin met drank gaat het rap die kant op.
Dat kan nu niet in het park, maar buiten het park ben ik dat in een gemiddeld restaurant (niet zijnde pannenkoek of pizza) al gauw als gezin kwijt.
En ik ben het met anderen eens. Het park laat zoveel geld liggen. Niet zozeer om de prijzen want hou die betaalbaar asjeblieft, het leven buiten het park is al duur genoeg, maar meer om de locaties die missen.
Een goed grand café met speciaalbier voor rond de 5 euro en goede pub maaltijden als goede hamburger, lekkere vis- en vleesgerechten, enz. Gewoon een lekker hoofdmaaltijd tussen de 17,50-25 euro.
Daarnaast mist het “betere” segment waar je voor 30-35 3 gangen eet.
R013 Ik ben blij dat jij de prijzen niet bepaald, cola 3,15€ . Burgertje €6,50 . Pannenkoeken niet onder de €10. Bakje koffie 3€.
Ik zie prijzen die ik in elke andere horeca buiten het park allang kwijt ben.
Ik vind het uniek dat een pretpark niet duurder is als de horeca buiten het park.
Maar zoals hierboven benoemd, van mij mag het zo blijven zodat ik ook uitgeef in het park.
Het is meer het type aanbod wat ik mis. Goed à la carte restaurants met gewoon in basis prima eten.
En meer “borrel” horeca. Ik blijf erbij dat Baron een fantastisch grand café erbij had moeten krijgen met pub voedsel en speciaal bieren in jaren 20 stijl / industriële stijl.