In londen hebben ze zen DC inspired restaurant waar ze ook "Monarch theatre" hebben, wat denk ik te vergelijken valt. Een theatre experience, lasers, screens rondom je, zwevende borden, thema...met het verschil je in 1 ruimte zit, het uit 2 delen (2 acts) bestaat en 3 uur duurt. Daar vragen ze ongeveer 230 euro met drinks included.

Ik vind 100 minuten ook wat krap, bij Ammolite zijn het er ook 7 of 8 en dat duurde afgelopen keer ook van 8 uur tot middernacht. Ik zie iedereen hier over de prijs, maar met dranken erbij vind ik het best te doen voor het aantal gangen aangeboden. Die prijs is bij Ammolite enkel het menu al. Daarnaast komt de chef van El Bulli vandaan, en de sous-chef van onder andere Noma en de Librije. Dat zijn niet de minste eetcafés. Ik denk wel dat ze hier echt iets prachtigs neer gaan zetten, en maar goed dat ze voor topniveau gaan in plaats van met zo'n mooi concept hamburgers serveren (zoals de Efteling zou doen).

    HertogJan Ik zie iedereen hier over de prijs, maar met dranken erbij vind ik het best te doen voor het aantal gangen aangeboden.

    Inderdaad. Ik verwacht dat deze experience ook in no-time een ster gaat ontvangen hoor. En dit soort prijzen zijn voor die kwaliteit niet uitzonderlijk. Ik stoor mij vooral aan de gestelde duur van 100 minuten. Wat echt idioot kort is wanneer je zulke prijzen aftikt voor een goed diner.

      Michael Ik las wel op de site dat de ritervaring 100 minuten is, de lounge voorafgaand en de bar achteraf zijn niet meegerekend geloof ik. Dus waarschijnlijk zijn aperitief en amuses, en koffie en friandises in beide ruimtes niet in de duur gerekend. Ik krijg er een soort gevoel bij alsof het een mix is van Enigma in Barcelona en Alchemist in Kopenhagen, al zal het die kwaliteit de eerste tijd niet evenaren gok ik.

        HertogJan Ik las wel op de site dat de ritervaring 100 minuten is, de lounge voorafgaand en de bar achteraf zijn niet meegerekend geloof ik.

        Dit is ook beetje mijn verwachting. Dat je vooraf en achteraf nog wel tijd hebt, maar dat de belangrijkste gangen in een periode van 100 minuten worden opgediend in de interactieve ervaring.

        Ik vind de prijs overigens heel schappelijk, zeker voor Europa. Ik heb (even mijn blijdschap delen) voor later dit jaar een reservering staan bij Pujol in Mexico-Stad en da's 190 euro voor zeven gangen met drank. Dat is voor Latijns-Amerika peperduur, maar relatief in de fine dining heel betaalbaar.

        De aperitief zit inbegrepen maar wordt gedaan in de bar voor het eten. De website zegt ook dat de ervaring 'langer' duurt dan 100 minuten. Maar het is nog steeds een bijzonder specifiek getal dat het er wel niet veel vanaf zal zitten.

          Nou ja; het roept vooral nu heel veel vragen op. Eigenlijk herhaal ik een beetje @Michael in deze. Het concept lijkt me tof en EP kennende gaat het een waanzinnige ervaring worden. Maar ik vind wel wat van die 100 minuten. Ben benieuwd naar de ervaring!

          HertogJan Ik las wel op de site dat de ritervaring 100 minuten is, de lounge voorafgaand en de bar achteraf zijn niet meegerekend geloof ik.

          Voor zover ik kan na gaan is er slechts één gang in de lounge vooraf... Dus je zit nog steeds met 7 gangen in 100 minuten.

          Echter als ik op de site kijk, weet ik nog zo net niet of het wel écht een uitdaging wordt.

          Dit is bijvoorbeeld één van de gangen. Wetende hoe groot rijstkorrels zijn denk ik wel dat ik het op krijg binnen 2 minuten.

          Op ocean en heel misschien Universe na, denk ik dat alles van die dingetjes zijn die je in principe in één keer naar binnen werkt. Soms krijg je er dan wel meer dan één (Taste zijn 4 hapjes die elk ongeveer zo groot als een suikerklontje zijn), maar erg vullend lijkt het me niet.

          Markiewong De website zegt ook dat de ervaring 'langer' duurt dan 100 minuten.

          Nouja.. ze zeggen "meer dan 100 minuten" inderdaad.. maar als het 110 minuten zou zijn, dan zou er gestaan hebben "meer dan 110 minuten".. Dus ik zou er (onder normale omstandig) niet van uit gaan dat het heel veel meer is.

          Dat is toch wel een beetje de standaard hoe dat soort termen gebruikt worden.

            Coasterfrenzy maar erg vullend lijkt het me niet.

            Met 8-gangen moet je inderdaad niet 8x een bord vol eten verwachten. Onder de streep eet je ruim voldoende als je acht gangen aangeboden krijgt. Verdeel je normale bord avondeten voor de gein eens door acht, dan is ook niet meer zoveel.

              Michael
              Dat was ook een gedachte van mij toen ik eens naar een sterrenzaak ging. Zeker aangezien we nogal bourgondiers zijn 🤣 Maar at the end had ik genoeg gegeten én gedronken 🙈 (ze vulden ons glas goed bij 🤣)
              Er komen in zo een serie van gangen veel op je af van smaken en ervaring. Als men per gang een grotere portie zouden geven, zou je bij gang 4 misschien al vol zitten en minder genieten van de andere smaken.

              • Chingu heeft hierop gereageerd.

                Michael

                Normaliter inderdaad wel.. maar dit is toch wel extreem klein? Je kunt nog net niet letterlijk het aantal rijstkorrels tellen in bovenstaande foto. Daarnaast worden er bij veel van die menus redelijk simpele trucjes gebruikt om je een vol gevoel te geven. Vaak door een dessert dat als het ware "op zwelt" in je maag (ik zie ook hier weer de klassieke ingrediënten hiervoor in het dessert zitten).

                In Japan wel eens een 14 gangen menu gehad. Dat waren beduidend grotere hapjes dan dit hoor. (één stuk sushi is al groter dan het "gerecht" in mijn vorige post). En inderdaad.. dat was amper op te krijgen. Maar als ik bedenk dat dit grofweg het helft aan gangen is en dat ze ook nog eens beduidend kleiner zijn...

                De wijnen die er standaard bij zitten zijn overigens ook niets bijzonders.

                MisterDream Inderdaad, in nagenoeg elk sterren restaurant waar ik al heb mogen eten ben ik steeds met een voldaan gevoel buiten gegaan. De enigste keer dat we een beetje teleurgesteld waren qua hoeveelheid was dit meer dan waarschijnlijk omdat het via een actie van "jong keukengeweld" was. En dit vermoedelijk geen volwaardige ervaring was.

                Ik denk dat je qua referentie de Europa Park resort restaurants mag nemen.
                Zowel Amolite als de andere fine dining gelegenheden zijn top en ben ik steeds meer dan voldaan buiten gegaan.
                Zeker die eerste was een avondvullende activiteit waar we ondanks de stevige prijs zeer tevreden op terug kijken en niet het gevoel hadden dat we te veel betaalde.
                Mijn verwachtingen zijn redelijk hoog en ik vermoed dat ze er ook alles zullen aan doen om die hoge standaard te halen die ze steeds weer weten neer te zetten.

                Je betaald natuurlijk ook een deel voor de unieke beleving. Ik ben heel benieuwd!

                Ik zit vanavond in een restaurant met een Bib gourmand waar ze vijf glazen wijn in anderhalf uur er doorheen hebben gejaagd. Dat voel ik al, dus ben benieuwd hoe 8 glazen in 100 minuten gaan aanvoelen 🤣

                  Michael Er staan slechts 5 glazen op het menu, waarvan de eerste in de lounge vooraf.

                  Gelukkig kun je naar hartenlust cocktails aanschaffen in de bar na de experience.

                  Michael Lekker joh! Even ruim offtopic, welk restaurant zat je en hoe was het?

                  Zelf vind ik het een tof concept waar ik nu wel naar uit kijk.

                    Marco kasteel Elsloo, verrassingsweekend van de vriendin vanwege mijn verjaardag. Eten was echt prima, had graag wat meer achtergrond gehad bij de wijnen maar misschien ben ik ook wel te snobbish om dat te verwachten 🤣 m’n grootste manco was dat tempo de eerste vier gangen heel hoog lag maar de hoeveelheid wijn per glas was daar niet op afgestemd. Gelukkig hoefden we alleen maar een trap op na afloop. Vanavond in een sterrentent in Maastricht, maar dat is nog een verrassing.

                      Ik ben best benieuwd naar de ervaring en de prijs is voor 8 gangen echt niet gek, maar alles gehaast in 100 minuten frotten is toch wel heel ambitieus. Door de multimedia heb je vermoedelijk al weinig ruimte in je hoofd om na te genieten van de smaken en de wijn-spijs-combinatie, maar ze gunnen je er met zo’n moordend tempo ook absoluut geen tijd voor. 😅 Ik vraag me daarop voortbordurend af wie de doelgroep is. De gastronomisch onderlegde gast zal meer rust willen en de attractieparkliefhebber zal minder geld willen uitgeven; wie blijft dan nog over?

                      Michael Vanavond in een sterrentent in Maastricht, maar dat is nog een verrassing.

                      Maastricht heeft maar drie sterrenrestaurants, dus zó groot kan de verrassing niet zijn. 😉

                        Aurelius Maastricht heeft maar drie sterrenrestaurants, dus zó groot kan de verrassing niet zijn. 😉

                        Het was een verrassing omdat ik alleen wist dat we naar Zuid Limburg gingen, gisteren wist ik alleen Maastricht. Gisteravond wist ik pas voor de deur dat het Rantrée was geworden. Schitterend 7-gangen gegeten met mooi weids uitzicht en de zonsondergang.

                          Aurelius De gastronomisch onderlegde gast zal meer rust willen en de attractieparkliefhebber zal minder geld willen uitgeven; wie blijft dan nog over?

                          Goh. Daar zeg je natuurlijk wel iets heel boeiends. Goede vraag 🙂