- Bijgewerkt
Ga zo maar uit van €150 per couvert, met geluk inclusief drank.
Maar ik zou het met alle liefde doen. Heb in het Mack boek mijn ogen al uitgekeken naar de concept arts, wat een waanzinnige ervaring moet dit worden.
Ga zo maar uit van €150 per couvert, met geluk inclusief drank.
Maar ik zou het met alle liefde doen. Heb in het Mack boek mijn ogen al uitgekeken naar de concept arts, wat een waanzinnige ervaring moet dit worden.
Mark Ik zou het ook graag willen doen, maar ik weet dat ik een ontzettend scheef gezicht ga krijgen als ik aan mijn vriendin ga vragen om voor 150 euro pp te gaan eten. Ongeacht wat de ervaring zal zijn.
Ik weet niet of PPC de intentie heeft om ooit een keer aan te haken bij de EP fantreffen, anders kunnen we wel met een groepje dat gaan doen. Degene die dan niet willen kunnen dan wel naar Après Park of Zum Ochsen.
Het zou jammer zijn als het een elite iets zou worden zoals Amolite
Mark Ga zo maar uit van €150 per couvert, met geluk inclusief drank.
Maar ik zou het met alle liefde doen. Heb in het Mack boek mijn ogen al uitgekeken naar de concept arts, wat een waanzinnige ervaring moet dit worden.
Haha, de meest Hollandse manier om op een concept te reageren. Beginnen over de prijs (die nog niet eens bekend is) Sorry, moest er om lachen.
Zoals je aan mijn post ziet heb ik er geen moeite mee eens uit eten te gaan zonder op de prijs te letten. Wil alleen de verwachtingen hier wat temperen gezien de vraag over de prijs al een paar keer voorbij was gekomen. Dus ik begrijp je opmerking niet?
Dit soort complete concepten zie je zelden voor onder de 100. En terecht, het is een complete ervaring. Een concert wordt ook flink voor gedokt en sta je met een beetje pech na 2,5 uur weer buiten.
Mark
Ik ben zelf dus nog wel benieuwd hoe ze dit in de markt gaan zetten, dus ik durf nog geen inschatting te maken over het prijskaartje.
Het zal ook een beetje afhangen van de capaciteit, als het een 75 minuten duurt bijvoorbeeld met maar x-aantal zitplaatsen verwacht ik een redelijke hoog prijskaartje. Maar het zou ook meer een live cooking kunnen worden met kleinere gerechten waardoor de snelheid wat hoger ligt en dus een betere doorvoer capaciteit waardoor de prijs wat lager kan.
Misschien is mijn verwachting te hoog, maar ik heb het idee dat dit best een exclusief gebeuren is. Aan de andere kant, zo’n transportsysteem zou best wel eens de capaciteit omhoog kunnen gooien en dan zit je inderdaad meer in de prijscategorie dinnershows enzo.
Ben in ieder geval heel enthousiast over dit concept, erg benieuwd wat het gaat worden.
De bouw is gestart!
Wereldprimeur bij Europa-Park: een nieuwe culinaire belevingsattractie voor alle zintuigen
Vorige week werd de eerste steen gelegd voor Eatrenalin; een futuristisch gastronomie-concept dat volgend jaar naast Europa-Park zal openen. Dit restaurant maakt gebruik van de nieuwste mediatechnologieën, een innovatief attractie-ritsysteem en verrassende culinaire en creatieve content. De gasten zullen al dinerend een buitengewone reis door fantastische werelden beleven.
Initiatiefnemers zijn Thomas Mack (mede-directeur/eigenaar van Europa-Park) en Oliver Altherr (CEO van Marché International). Beiden hadden een visie over een 'restaurant van de toekomst' en zijn daarom een partnership aangegaan. Over het concept dat de naam Eatrenalin draagt zeggen ze: "Ons doel is om gastronomie opnieuw uit te vinden en de gasten een emotionele beleving mee te geven. De tijd is aangebroken om bezoekers mee te nemen op een futuristische reis door verschillende werelden van genot, al hun zintuigen aan te spreken en te verbazen".
De opening van Eatrenalin staat gepland voor 2022. Het restaurant komt buiten het attractiepark te liggen, naast het zesde themahotel "Krønasår - The Museumhotel" en VR-experience-center YULLBE. Thomas Mack kijkt uit naar Eatrenalin waarin enkele bedrijven van de familie-onderneming Mack gaan samenwerken: "We bundelen hierin een innovatief rit-systeem van Mack Rides, de virtuele media van Mack Animation en MackNeXt en de culinaire know how van onze tweesterren chefkok Peter Hagen-Wiest. Een concept in deze vorm is er in de wereld nog niet te vinden". Het restaurant van de toekomst' 'teleporteert' de gasten tijdens een bijna twee uur durende beleving door verschillende smaakwerelden. Na de opening van Eatrenalin in Rust zal het concept met behulp van investeerders uitgerold worden naar metropolen in de wereld zoals Shanghai en New York.
Europa-Park is met Duitslands grootste attractiepark, zes themahotels, een camping, VR-experience YULLBE en Waterwereld Rulantica het grootste horecabedrijf op één locatie in Duitsland. In de food & beverage-afdeling zijn meer dan 1.000 medewerkers werkzaam in zo'n 75 restaurants en andere verkooppunten met in totaal meer dan 10.000 zitplaatsen. In de vijftien Europese landen in het park worden typische gerechten uit het betreffende land geserveerd. Hotelrestaurant "Ammolite" is bekroond met twee Michelin-sterren en Europa-Park is daarmee het enige park ter wereld met een dergelijke bekroning. Veel producten komen uit de regio en duurzaamheid en kwaliteit zijn belangrijke kernwaarden. Thomas Mack is samen met zijn broer Michael en zus Ann-Kathrin in 2020 nog uitgeroepen tot 'Hotelier van het Jaar'.
Meer informatie: eatrenalin.com
Ik vind het een beetje lastig bepalen hoe enthousiast ik zou moeten zijn over dit concept. In de basis lijkt me het attractie aspect tijdens het dineren echt enorm gaaf. Maar tegelijkertijd moet ik dan bekennen dat ik niet zo'n hele makkelijke eter ben.. Niet van het niveau dat ik alleen maar frietjes lust ofzo, maar het moet ook zeker niet te spectaculair zijn. En ik vrees dan toch een beetje dat, gezien de experience die men hier van wil maken, dit niet helemaal aan mij besteed is.
Marvin Ik vind het een beetje lastig bepalen hoe enthousiast ik zou moeten zijn over dit concept.
Dat heb ik ook, ik ben een makkelijkere eter, maar ik heb het ook niet zo op dinner-shows en van die toeters en bellen. Ik hou echt wel van een thema restaurant, maar als ik aan het eten ben dan wil ik gewoon eten, en niet op een gegeven moment mijn bordje moeten vasthouden omdat het treintje gaat rijden of wat dan ook. Of eten op de klok omdat je per station X aantal minuten de tijd hebt.
Misschien heb ik het helemaal mis en ben ik wel een enorme fan als het er eenmaal staat, maar ik ben toch maar van of eten of een attractie doen, niet tegelijkertijd.
Snapte de milk shake challenge in de condor ook nooit zo
ppc-anoniem-2 Nooit in een trein of vliegtuig gegeten? Of op een schip, wat denk ik meer in de buurt van dit zal komen? Je moet niet de gedachte/verwachting hebben dat je in een soort breakdance terecht gaat komen daar. Je tafel staat 'gewoon' op een trackless ride vehicle en rijdt waarschijnlijk in rustig tempo langs enkele schermen.
Japio als je in een trein of vliegtuig eten als “belevenis” omschrijft dan maak ik me ernstig zorgen over hoe je culinaire leven verder is.
Als ik het artikel lees en de concepts zie. Neem je plaats in een multimover achtig apparaat met een tafeltje voor je en de plattegrond te zien rij je (per gang) naar een volgende ruimte toe om daar vermaakt te worden. Om dit op capaciteit te kunnen laten draaien heb je een bepaalde tijd bij een bepaalde scene en moet je door. En die tijd zal zeker niet te kort zijn. Maar ik zie een avondje restaurtant als de boel de boel laten en zonder klok genieten en dat zie ik in dit concept niet terug, ik denk dat je op een gegeven moment toch door moet schuiven omdat de volgende serie mobiele tafels klaar staat. Het klinkt gehaast terwijl voor mij uit eten een vorm van onthaasten is.
Verder denk ik dat mijn vorige post prima aangeeft waarom ik niet heel enthousiast wordt van dit concept. Dat betekent niet dat het geen succes zal worden, maar meer dat het niet iets voor mij is.
ppc-anoniem-2 als je in een trein of vliegtuig eten als “belevenis” omschrijft dan maak ik me ernstig zorgen over hoe je culinaire leven verder is.
Dat is uitspraak die nergens op slaat natuurlijk. Ik reageer op jouw gedachtes over eten in een voertuig.
ppc-anoniem-2 maar als ik aan het eten ben dan wil ik gewoon eten, en niet op een gegeven moment mijn bordje moeten vasthouden omdat het treintje gaat rijden of wat dan ook.
Dat praktische probleem ga je in dit restaurant simpelweg niet hebben denk ik.
ppc-anoniem-2 f eten op de klok omdat je per station X aantal minuten de tijd hebt.
Ik denk niet dat je hier uit moet gaan van een uitgebreide 5 gangen maaltijd. Maar per belevenis passende gerechten, die wel binnen een bepaald tijdbestek opgegeten kunnen worden. In een normaal restaurant laat je je eten ook niet koud worden, toch.
Het zal inderdaad zo zijn dat op den duur je weer uitstapt om de volgende bezoekers toe te laten, maar dat is bij een normaal restaurant ook zo. Daar wordt een tafel soms ook meerdere keren per avond verkocht. Dat zal gelijk ook de reden zijn dat Eatrenalin een behoorlijk prijskaartje zal rekenen, omdat de capaciteit wellicht beperkt is en het toch moet renderen. Je zult niet als in Symbolica nog geen minuut in een ruimte spenderen. Wellicht zijn er maar 3 ruimtes waar je dan steeds een half uur in verblijft ofzo. Als er per ruimte dan 50 mensen in/op één of meerdere voertuigen kunnen zitten, zijn er dus 150 mensen in Eatrenalin per keer. Vanuit daar zal de prijs berekend worden.
Japio Ik reageer op jouw gedachtes over eten in een voertuig.
Ja, dat is dus niet iets waar ik me druk om maak, zeker als het een ETF mover achtig model is dan zal de beweging ook relaxed gaan en niet wanneer je net een vork in je mond steekt, het punt is voor mij meer de tijdsdruk . . . en dat is niet dat ik mijn eten koud laat worden ofzo, al kan dat ook nog wel eens gebeuren tijdens een goed gesprek. Ik hou gewoon niet van een strakke planning tijdens het eten. Als ik tapas ga eten dan beginnen we tegen 19:00 zo ongeveer en zijn we rond 00:30 klaar, en dan hebben we ons niet volgepropt maar gewoon relaxed gegeten met regelmatig een pauze om bij te kletsen en dat zie ik niet bij zo'n ervaring gebeuren.
ppc-anoniem-2 Dat betekent niet dat het geen succes zal worden, maar meer dat het niet iets voor mij is.
Inmiddels ook aanwezig op plattegrond! Ben hier wel heel benieuwd naar. Deze winter maar eens zien of ik er heen kan!
We krijgen zo toch een beetje een downtown EP gebied he? Heel tof! maar voor mijn gevoel staat het allemaal wat 'los' in de omgeving. Is er iets van een boardwalk ofzo?
Europa-Park haalt het nieuwe restaurant aan in het nieuwsbericht van vandaag. De opening staat nog steeds gepland voor dit jaar dus.
Het aanbod in het Europa-Park Resort zal de komende jaren verder uitgebouwd worden. Nog dit jaar zal “Eatrenalin” de deuren openen. Dit “restaurant van de toekomst” is een wereldprimeur en combineert een hoogstaande keuken met media, attractietechnieken en creatieve content.
https://forum.pretpark.club/d/2278-europa-park-seizoen-met-keizerlijke-nieuwigheden-van-start
[https://www.eatrenalin.de/en/](https://)
Even een grote update over dit spannend project De website heeft een serieuze update gehad , met de 3 mogelijkhedzn van experiences. De goedkoopste variant is 195 euro. Daarvoor krijg je een 100 minuten durend spektakel, met 8 gangen en bijpassende dranken. Mag het exclusiever ? Dan kan je een sommelier experience doen aan maar liefst 650 euro de man, waarbij je zeer exclusieve wijnen krijgt.
Op de foto's te zien en wat ik uit de gerechten lees, is het echt wel high dining én experience. Ga je in een sterrenzaak gaan eten kom je niet toe voor 8 gangen met aangepaste dranken voor 195 euro. Een hoge prijs en zeker niet voor iedereen. Ga ik het proberen op onze honeymoon in Europa Park volgend jaar ? Voor zo een belangrijk moment denk ik wel ja. Ik ben benieuwd naar de 1ste reviews !
Er zal vast een markt voor zijn maar met die prijzen behoor ik niet tot de doelgroep, doe mij maar het buffet in één van de hotels.