Gisteravond was er een nieuwe editie van de Aviko kookworkshop. Dit keer de Lente / Pasen editie. Voor mij de eerste keer maar zeker de moeite waard! Blij dat ik daarna alles in de vaatwasser kon schuiven want zeker met se mise en place had je aardig wat materiaal nodig.
Het is natuurlijk een Aviko workshop dus dan moeten ook Aviko producten worden gebruikt. In het voorgerecht zijn dat de zoete aardappel blokjes. In een soep met kervel en een truffel-creme swirl. Naja, swirl, kwakkie. Maar wel bijzonder lekker.
Daarna door met het hoofdgerecht. Een aardappelgratin met citroen ham en remouladesaus. Varkenshaas afgegaard in de oven en gebakken groene groenten. Nog nooit zelf remoulade gemaakt maar dat is leuk en erg lekker. En de combinatie van de gratin met de citroen was ook briljant.
Smaak was heerlijk. Varkenshaas had iets meer rosé gemogen maar alsnog heel lekker. Daarna door met het toetje. Een trifle met cake en aardbeien. En een zelfgemaakte kletskop. Nah, koekje, want het lukte niet echt om bij de kletskop vorm uit te komen maar daardoor niet minder lekker.
Met zelf gemaakte hangop en gember strem. Heerlijke combinatie en één prachtige afsluiter voor dit driegangen diner. Leuk ook om zo via een workshop mee te koken. Volgens de presentatrice deden er 10.000 man mee. Geen idee of dat zo was. Maar leuk was het zeker!