paterdave2 Van dit lijstje is alleen Planet Hlooywood niet van Disney Zelf. De rest zijn allemaal eigendom van Disney.
Ah, die memo heb in 10 jaar terug gemist 😂
Maar goed, bij die restaurants moest je weten dat Groupe Flo het exploiteerde want het was niet te zien aan de restaurants. Het leken disney themas en volledige disney merken. Zelfde in Walt Disney World, daar wordt in Animal Kingdom bijvoorbeeld Tiffin’s door een externe partij gerund. Maar als gast merk je dat echt niet.
Dus ik denk dat er 2 manieren zijn. Bekende ketens zichtbaar in het park en 3rd party horeca experts onzichtbaar in het park. En dan is er nog een middenweg . . . zoals de McDo’s die in Chessington zit / zat:
Jules Ik heb bij Hungry Bear in Disneyland wel eens een burger gekregen waarvan 't midden nog bevroren was.
Ja. Ik ken de verhalen, en ik geloof ze ook. Tegelijkertijd heb ik ook in restaurants buiten parken nog wel eens een carpaccio terug moeten sturen omdat hij nog bevroren was. Een moot tonijn omdat hij helemaal grijs gebakken was en dus nier te hachelen was. Ook een steak die ik rare had besteld die als schoenzool werd geserveerd. Daarmee is het niet goed te keuren dat Disney een bevroren burger serveerde of dat Alton Towers een bordkartonnen pizza geeft . . .
. . . missers en inconsistentie zie je bijna overal in de horeca.
Hier in het dorp zit een restaurant met oprecht de beste spareribs van de regio. Heerlijk mals, goed gemarineerd en ook bij bezorging ruime porties. En die kwaliteit is consistent van zondag tot donderdag. Als je op vrijdag of zaterdag besteld dan kunnen die ribben nog wel eens taai zijn en de porties echt een stuk kleiner.
Ik denk dat je dit ook in parken ziet . . . kwaliteit is zeker omhoog gegaan in vergelijking om 15-20 jaar terug. Maar daarmee ook de missers, en die vallen door de hogere kwaliteit in de linie denk meer op.